OM OSS

Renate Vågnes

Yoga mot stress, Yoga for rygg/ nakke/ hofter, Yogaworks, Gravidyoga, Barselyoga, Senioryoga, Rolig yoga, Barn- og ungdomsyoga, Pausegym, Klassisk massasje og muskelterapi, røyke/snusslutteveilder, friskvern/ helsecoaching.

Renate er opptatt av å bruke og formidle yoga som et verktøy rettet mot stress, utbrenthet, spenninger, eksempelvis i rygg, nakke og hofter, men også for og finne glede og balanse. Hun er også utdannet yogalærer for barn, gravide og barselyoga. Renate sertifiserte seg til mammamagetrener, som går på individuell oppfølging av mammamager og opptrening av bekkenbunn og indre magemuskulatur. Denne oppfølgingen kan også menn og andre damer som av ulike grunner kan ha fått separerte magemuskler - mange har da i tillegg ryggproblemer.  Siden 2011har hun drevet Sunnmøre friskvern, - helsefremmende og forebyggende tiltak, med pausegym, massasje , foredrag om stressmestring og yoga, både for privatpersoner og bedrifter. Renate jobber deltid som miljøterapeut  innen helsevesenet.

Renate har praktisert yoga siden 2003, først sporadisk. I perioden 2008-2011 gikk hun i yogalære med yogalærer og psykolog, Karen Kollien Nygaard.  Gjennom denne yogaundervisningen ble Renate virkelig kjent med yoga og dens effekter.  Det vekket så stor interesse at hun hun tok en yogainstruktør utdanning i 2010 i Medisinsk yoga mot stress og utbrenthet og siden har det blitt flere.       - Renate opplever yoga som et svært godt verktøy som kan brukes til å hente seg inn, roe seg ned og bedre konsentrasjonen og helhetlig jobbe med balanse i hverdagen. På bakgrunn av dette er hun opptatt av å bruke og dele yoga for å balansere, det en har for lite eller for mye av på gitte tidspunkt. Yogatimene fokuseres på kroppsbevissthet, pust kombinert med ulike øvelser knyttet til ulike områder. Hun har undervist fra hun utdannet seg til instruktør på treningsentre, egne kurs ved Sunnmørefriskvern og på Yogaform, yogaskolen som var i Ålesund sentrum  tidligere. 

Utdannelse

Renate har høgskoleudannelse som barnevernpedagog med  mellomfag spesialpedagogikk samt Coaching og kommunikasjon. I ettertid utdannet hun seg ved Axelsons Body work school til massør og friskvernkonsulent. Massørutdannelsen er godkjent av Norges Massasasje forbund og hun er medlem av NMF. Friskvernutdannelsen har hovedfokus på massasje og stressmestring i tillegg til anatomi, fysiologi, ergonomi, trening- og ernæringslære og dermed en helhetlig tilnærming til friskvern. Renate er medlem i NFF, Norges friskvern forbund. Renate er sertifisert røykeslutteveileder, kurset ved Helsedirektoratet. Innen Medisinsk yoga er hun  yogainstruktør mot stress og utbrenthet og yogainstruktør for barn og unge. Hun er sertifisert 200 timers yogalærer innen Yogaworks, en yogaform som er basert ut i fra Ashtangayoga og Iyengaryoga. Renate har sertifisering innen barselyoga og yoga for gravide. Hun har  fordypning innen terapeutisk yoga  (100 timer) ved Zanti  med Karen Kollien Nygaard og Devayoga og for muskel/skjelettplager og kronisk smerte (65 timer) ved Devayoga Institute, ved Katrine Berge. Renate har også tatt ulike kurs  som kopping, mindfulness, familieråd, ferdighetstrening, assistanse for synshemmede og intervensjon ved selvmordsfare. I perioden 2016-2018 fordypet Renate seg i Terapeutisk yoga rettet mot psykiatri,  en 2 åring utdannelse ledet av Maja Thune, med mange ulike gjesteforelesere.

Yrkeserfaring 

I 2000 var Renate  utdannet barnevernpedagog og har siden fått variert arbeidserfaring. Arbeidet har vært allsidig alt fra yogainstruktør til arbeid innen barnehabilitering, skole, fagsenter, psykiatri og oppfølging- og tilretteleggertjenester innen barnevern. Arbeidet har blant annet bestått av oppfølging av ansatte, godkjenning av besøkshjem, tilsynsførere og støttekontakter. Mye av arbeidet har vært oppfølging av barn, ungdom, foreldre og familier i form av veiledning og terapeutisk arbeid i stillinger som avdelingsleder, pedagog, miljøterapeut og tiltakskonsulent. Det har vært målrettet, løsningfokusert og utviklingsorientert arbeid.  Hun trives med å jobbe med mennesker, spesielt viktig synes hun det er å det er å se etter og fokusere på resurser og muligheter.

Please reload

Keep your balance and enjoy the play

Swami Satchidananda - Yoga Sutras of Patanjali

  • Facebook Social Icon
  • Grey Instagram Icon

BEVEGELSE & RO  -  LEK & ALVOR  -  LATTER & GRÅT  -  ALENETID & FELLESSKAP - LIVET ROMMER ALT

 

www.room4.no

 

Tollbugata 8, 6002 Ålesund

Nettsider utarbeidet  av AROGA AS